Joost West thuis best!

Winkelwagen:

0 artikelen

Seletti

container toren selettiSeletti is een verhaal van visie en evolutie . 
Dit Italiaanse bedrijf is opgericht in 1964 door Romano Seletti , die sinds 1972 reisde veel naar het Verre Oosten , met name rond China met Luigi Goglio. Romano was een ware pionier in de import van producten voor de woning - objecten in bamboe , serviesgoed en doeken. De dynamische jaren tachtig waren een tijd van groei en de distributiekanalen onderging drastische wijzigingen en de volgende generatie van de familie Seletti ( Stefano en Miria ) bracht nieuwe energie.

Stefano Seletti , 17 jaar en nog student , begon zijn vader te vergezellen op zijn zakenreizen naar China , India en Thailand. Stefano raakte betrokken bij marketing strategie , creatieve en communicatie , " het was in deze oefenterrein voor de " grote distributiesystemen " dat waren zijn eerste stappen in het ontwerp , de gewoonte van het denken in grote hoeveelheden , om het voldoen behoeften van grote aantallen consumenten leidde me om te denken van design als democratisch , populair , voor iedereen " . In de jaren 1990 , bleef het bedrijf samen evolueren , met Stefano en zijn zus Miria aan het roer . Stefano Seletti begon te " stoeien " met nieuwe materialen , een voorbeeld is het fijn porselein servies collectie " Estetico Quotidiano " die een klassieker geworden. Alle stukken servies uit deze collectie zijn gebaseerd op wegwerpmaterialen, zoals plastic koffiebekertjes, melkpakken en sardineblikjes. Grappig, en tegelijkertijd heel mooi/ hoge kwaliteit porselein.
De visie van het bedrijf is dat een plank ongelakt een ongedefinieerde vorm , of zelfs een " kant en klare object" , kan maken. Ondertussen is het merk seletti over de hele wereld bekend, en behoord hun collectie tot de nieuwe design klassiekers. Hun idee van schoonheid is een ware (r) evolutie.